DIVA TIP VOOR DONS

Ook deze winter zitten er weer mooie donsjasjes in de golfcollecties van oa Daily Sports, Rohnisch en Luhta. Tijdens onze Fashion Party’s door het hele land krijgen wij vaak de vraag hoe¬† je deze jasjes van dons het beste kunt wassen. Welnu, kijk allereerst altijd goed naar het wasvoorschrift van het jasje. Dons kun je het beste wassen met een fijnwasmiddel op het wolprogramma op 30 graden (sommige wasmachines hebben ook een speciaal donsprogramma). Beslist geen wasverzachter gebruiken (dat plakt de veertjes aan elkaar). Hierna doe je het jasje in de droger met 3 tennisballen, dit kan op de normale temperatuur. De meeste drogers slaan automatisch uit als de was droog is, maar de buitenstof is dan droog, de veertjes echter nog niet. Daarom zet je de droger vervolgens weer aan op een programma dat niet automatisch uitslaat en herhaal dit nog een keer (de tennisballen blijven steeds meedraaien). Dan hang je het donsjasje uit en laat je het nog 1 dag goed door en door drogen. Tenslotte doe je het nog 1 keer in de droger met de tennisballen. En voila, je jasje is weer heerlijk fluffy………

Heleen Kamphuis
GOLFDIVA.NL