Hutspot voor de pittige GolfDiva van paarse wortel en zoete aardappel

Deze pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel is een heerlijke maaltijd op een koude dag na een rondje golf. Paarse wortels zijn oerwortels, ze zijn niet alleen prachtig van kleur maar ook nog eens heel erg lekker. En wortels zijn goed voor je ogen, waardoor je die verre ballen die je slaat met je driver nog beter kunt volgen… Zoete aardappel is eigenlijk geen aardappel maar een heel gezonde knol, vol met vitamines en mineralen. Ook dat kunnen we wel gebruiken ’s winters.

Ik stoom de zoete aardappelen meestal zonder water in een glazen schaal afgedekt met magnetronfolie in ongeveer 13 minuten gaar in de magnetron. Als je zoete aardappelen kookt in water, dan worden ze zo ‘nat’. Je kunt de aardappel ook met schil en al poffen in de oven, dit duurt dan wel een stuk langer.

Ik vind het wel lekker als de wortelen nog een beetje een ‘bite’ hebben, maar je kunt zelf bepalen hoe lang je de wortelen met de uien bakt en hoe zacht je ze wilt hebben. Ik heb Thai red curry poeder van Jonnie Boer gebruikt als smaakmaker in deze hutspot. Door meer of minder van deze kruidenmix te gebruiken, kun je het gerecht zo spicy maken als je zelf wilt.

voorbereiding: 10 minuten – bereiding: 20 minuten

Ingrediƫnten 4 personen:

700 g zoete aardappelen
milde olijfolie
600 gr paarse wortelen
400 gr rode uien
2 tl rode curry poeder
50 gr verse roomkaas
4 el Seroendeng
6 takken verse koriander
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Schil de wortelen en rode uien. Snijd ze in een keukenmachine in dunne plakken en ringen. Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok of grote hapjespan en bak hierin de uien en wortelen met de curry poeder en wat zout tot de wortelen zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Stoom of kook ze gaar. Maak daarna in dezelfde schaal puree van de aardappelen met de verse roomkaas en een snufje zout (met een pureestamper). Voeg de aardappelpuree bij de ui en wortelen en meng alles door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer de hutspot met Seroendeng en gehakte korianderblaadjes.

Hanneke de Jonge
CULINEA.nl