Het BOA systeem bij golfschoenen

Vanuit de skischoenen kenden we het al veel langer, maar een  aantal jaren geleden was FootJoy het eerste golfmerk dat golfschoenen met het zgn. BOA systeem introduceerde. Met het BOA systeem is veters strikken verleden tijd en kun je de golfschoenen snel en gemakkelijk aan- en uittrekken. Aan de achterkant, op de hiel van de golfschoen zit een draaiknop. Wil je de schoen aantrekken, dan trek je de knop eerst uit. Nadat je de golfschoen hebt aangetrokken, druk je de knop weer in.  Tenslotte draai je de knop aan, net zolang totdat de schoen strak om je voet sluit. Het veterloze BOA systeem zorgt ervoor dat de schoen perfect om je voet past, want waar nodig sluit ie mooi aan. Heb je moeite om veters te strikken, dan is naast de traditionele klittenbandsluiting deze BOA sluiting dus een perfecte oplossing. De draden van dit BOA systeem zijn gemaakt van uiterst sterk materiaal en zolang ik al met Golfdiva On Tour door heel Nederland reis en golfbanen bezoek heb ik nog nooit één klacht ontvangen over de BOA sluiting. Ook dit jaar komt Footjoy weer met nieuwe damesschoenen met BOA. Maar ook Ecco heeft voor het eerst een golfschoen voor dames met dit comfortabele systeem. De nieuwe Ecco Biom Hybrid damesschoen is daar een goed voorbeeld van. Bij de Ecco schoenen zit dit handige BOA systeem trouwens bovenop de schoen. Meest gehoorde opmerking van golfvrouwen die het BOA systeem al gebruiken is dat het perfect zit en dat ze eigenlijk  nooit meer anders willen.

Heleen Kamphuis
GOLFDIVA.nl