DIVA DRILL HIT THE COIN

Rita van Campen is PGA golfprofessional met passie voor golf. Haar toverwoorden bij het lesgeven zijn communicatie, betrouwbaar, geduld, flexibel en nauwkeurigheid. Als damesprofessional heeft zij veel dames op les. Het valt haar regelmatig op dat deze dames het vooral fijn vinden om op een relaxte manier les te krijgen en gebaat zijn bij duidelijke aanwijzingen zodat ze in hun kostbare tijd gericht kunnen oefenen. Regelmatig zal Rita ons een DIVA DRILL  gaan geven want oefening baart kunst, zelfs voor een Golfdiva!

HIT THE COIN

Bij een goede chip wil je het liefste met je clubblad onder de golfbal uitkomen, zodat de bal met een mooie boog van je blad vertrekt. Je ziet bij beginnende golfsters vaak dat ze met een polsknik of met het gewicht op het verkeerde been de bal juist omhoog willen lepelen. Dit met een teleurstellend resultaat! Onderstaande Diva Drill zorgt ervoor dat je chipresultaat snel beter wordt! Belangrijk bij het chippen is de kleine schouderrotatie en een constante (lage) spanning in schouders, armen en handen. Voor deze oefening heb je alleen een muntje nodig. Succes ladies!

Ga in je beginstand staan. Grip de club iets lager dan full-swing. Balpositie midden voor je voeten. Gewicht 60% op links. De munt ligt een paar cm voor de bal (foto 1)

Maak een kleine schouderrotatie, armen en handen bewegen passief en met een lage handenspanning mee. Laat je clubblad laag door de bal naar je eindstand gaan. Wijs met je clubblad de bal en het muntje achterna. Controleer of je handenspanning constant is gebleven tot en met je eindstand (foto 2)

 RITAVANCAMPEN.nl