Een supergezond Diva ontbijt voor je gaat sporten is belangrijk!

Een goed ontbijt is de halve work-out voor de sportieve vrouw. Of je nu gaat golfen, tennissen of hardlopen, het is belangrijk dat je ’s morgens goed eet voordat je gaat sporten. Havermout is één van de beste opties voor een supergezond ontbijt. Havermout is namelijk een goede bron van vezels en (goede) koolhydraten, rijk aan eiwitten en antioxidanten. Deze Overnight oats met stoofpeertje en cranberries is een lekker en gezond ontbijtje. Door de gestoofde peertjes, gedroogde cranberries en speculaaskruiden, heb je de smaken van een winters ontbijtje. Laat de havermout de avond ervoor weken en als je wilt kun je dit ’s morgens nog opwarmen voor een warm ontbijt op een koude dag. Als je van zoet houdt, schenk er dan nog wat maple syrup of honing over, maar het hoeft niet.

Ingrediënten voor 1 persoon:
1 beker (amandel)melk
1/2 kom havermout (rolled oats)
1 tl speculaaskruiden
2 el gedroogde cranberries
1 stoofpeertje
1 el maple syrup

Bereiding:
Doe de melk, havermout, speculaaskruiden en gedroogde cranberries in een kom. Meng alles goed door elkaar. Dek dan af met huishoudfolie en laat de hele nacht staan. Garneer voor het eten met een doormidden gesneden stoofpeertje.

Hanneke de Jonge
CULINEA.nl