Zalm met sojaroomsaus voor de gezonde drukke diva tijdens de competitie

Dit keer een visgerecht met een Aziatische twist. Dit gerecht is niet moeilijk te maken maar zo ontzettend lekker. Extra makkelijk tijdens deze drukke competitiemaand op golf- en tennisbaan. Zalm is een ‘vette’ vis en bevat heel veel Omega-3 vetzuren. Zalm is een gezonde vis door zijn hoge gehalte aan deze omega 3 vetten en de vele vitamines. Zilvervliesrijst – ook wel bruine rijst of volkoren rijst genoemd – is de minst ‘bewerkte’ rijst. Het bevat nog de kiemen en zemelen en is daarom een gezonde rijst, rijk aan vezels en voedingsstoffen. Allemaal goede redenen voor de gezonde diva om dit gerecht eens te bereiden.

Ingrediƫnten 2 personen:
2 zalmfilets (van 125 gram elk)
zout en peper
arachideolie
200 gram bimi
200 gram sugar snaps
100 gram zilvervliesrijst
1 eetl ingelegde gember
saus:
100 ml kookroom
1 scheut sojasaus
1 eetl palmsuiker (of bruine suiker)

Bereiding:
Kook de rijst met beetje zout in een pan met water volgens de verpakking. Kook of stoom de groente beetgaar. Kook de room met de palmsuiker iets in. Voeg dan een scheutje sojasaus (naar smaak) toe en kook dit nog ongeveer 2 minuten tot de saus iets dikker wordt. Strooi peper over de zalm en leg ze met 1 eetl arachideolie in een koekenpan. Bak ze op een middelhoog vuur aan beide kanten (net) gaar in ongeveer 5-7 minuten (afhankelijk van de grootte van de zalmfilet). Serveer de zalm op de groente en verdeel een beetje ingelegde gember en saus erover en de rijst erbij.

Hanneke de Jonge
CULINEA.nl