Swinging in the Rain met goede golfkleding

Iedereen die regenkleding voor de golfbaan koopt verwacht dat dit waterdicht is. Maar is dit ook altijd de realiteit? Wat maakt een regenjack nou een echt goed regenjack? Golfdiva legt het jullie graag uit.

Pak een vuilniszak, knip een gat voor je hoofd, trek deze over je hoofd, maak 2 armsgaten en je blijft hartstikke droog, zolang je maar geen inspanning doet zoals een golfswing. Maar zodra je ermee gaat golfen weet iedereen dat je van binnenuit begint te transpireren. Want een vuilniszak heeft geen enkele ademende functie. Het kan ook zijn dat de regen langs je hoofd en armsgaten naar binnen gaat. Kortom, dit is niet de ideale oplossing. Jammer want een vuilniszak kost maar 25 eurocent. Hiermee hebben we echter wel meteen de importantie van ademend vermogen van een regenpak duidelijk gemaakt. Denk ook nog maar eens aan de fiets-regenpakken van vroeger! Je bleef droog maar lekker zat het niet, want stretch materiaal ontbrak en ademend vermogen was er ook niet echt.

Er bestaan meerdere manieren om waterdichte stoffen te verkrijgen en ook ademend te houden. Meest bekend is het gepatenteerde product “Gore-Tex”. Dit is een tussen-membraan dat in goede golf regenkleding verwerkt is. Dit betekent dat dit altijd 3-laags is, wat de stof veelal dikker doet aanvoelen, en minder flexibel maakt. Het houdt wel de regen van buiten naar binnen tegen, en heeft een zeer goed ademend vermogen. Lichaamswarmte wordt door de stof van binnen naar buiten verwerkt.

Het Zweedse merk Abacus is pionier in het maken van hoge kwaliteit technische en functionele 2-laags regenkleding. De voordelen van 2 lagen zijn lichtere materialen en meer stretch. Geen bewegingsbelemmeringen, behoud van de hoogste waterdichtheidsgarantie en ademend vermogen.
Het Walton regenjack voor golfdames is hier een perfect voorbeeld van. Het golfjacket is waterdicht, winddicht en heeft naast de bovengenoemde eigenschappen o.a. een afritsbare capuchon. De naden zijn gesealed en het regenjack heeft twee handige zakken met ritssluiting. Het kan aan de onderkant nog aangesnoerd worden. De kraag is van comfortabel zacht microfleece materiaal gemaakt. Kortom, dit Abacus Walton Rain Jacket voor lady golfers is een echte aanrader.  De sportieve rode kleur, nieuw in 2018, is onze favoriet.

Heleen Kamphuis
GOLFDIVA.nl