Softshell golfbroek, wat is dat eigenlijk?

De softshell golfbroeken worden met het jaar populairder. Daily Sports, Abacus, Alberto… Alle golfmerken hebben wel hun eigen softshell winterbroek in de golfcollecties en deze functionele golfbroeken zijn dan ook niet meer weg te denken in de golfmode. Veel golfers weten niet wat softshell is en waarvoor het gebruikt wordt. Golfdiva legt het je kort uit. Een softshell broek bestaat uit meerdere laagjes en is een combinatie van een waterdichte broek met een comfortabele, ademende fleece. De broeken zijn waterafstotend, winddicht en ademend. Softshell golfbroeken zijn gemaakt met een speciale stretch weefstructuur, dit geeft de broek elasticiteit en zodoende zijn deze broeken perfect voor de golfsport want het stretchy materiaal zorgt voor optimale bewegingsvrijheid.  Omdat het hier op de  Nederlandse golfbanen koud en regenachtig is in de winter maakt het de broek tot een perfect kledingstuk op de golfbaan. Als er water op de broek valt, glijdt het langs je broek naar beneden. Het grote voordeel van waterafstotende softshell broeken is het goed ademende vermogen. De buitenlaag beschermt je tegen de koude en de binnenlaag zorgt ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd.  In de golfcollectie van Daily Sports vinden we de populaire Irene broek. De pasvorm is werkelijk perfect en het lichte softshell materiaal zorgt voor maximaal comfort. Deze Irene broek is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij Abacus is het Sola model een absolute aanrader. Deze golfbroek is een iets rechter model, heeft wat strakkere pijpen en is zeer geschikt voor golfvrouwen zonder heupen.

Heleen Kamphuis – GOLFDIVA.nl