Ben jij ook een golfmuts?

Het is koud op de golfbaan. Gaan we dan binnen zitten en wachten tot de temperaturen weer omhoog gaan? Nee, natuurlijk niet, je gaat lekker naar buiten een rondje golfen. Met de juiste golfkleding en accessoires kun jij ook lekker naar buiten om te lopen. Het is belangrijk om je warm genoeg aan te kleden. Doe je dit niet, dan koelen je spieren te snel af en kun je last krijgen van blessures en spierpijn. Naast warme stretchy golfkleding waarin je goed kunt bewegen is het verstandig om vooral je hoofd warm te houden. De meeste lichaamswarmte (wel tot 40%), en daarmee dus energie, ontsnapt namelijk via je hoofd. Het zou zonde zijn als je daardoor minder goed zou presteren of met minder plezier je rondje loopt. Icepeak, Luhta en Röhnisch hebben allemaal leuke en modieuze mutsen in de collectie. Zelf ben ik een mutsengek dus ik voel me juist super sportief en stoer als ik een muts draag. Ben ik nou zo’n golfmuts?? Laat mij mutsenfan zijn of niet, ik heb het graag vooral lekker warm.  Draag dus een golfmuts, het liefst eentje die ook je oren bedekt. Omdat deze aan de zijkanten van je hoofd zitten worden deze namelijk heel snel koud. De sportieve Jolie wintercap van Daily Sports heeft een extra fleecerand aan de onderzijde die je lekker over je oren heen trekt en deze warme en winddichte golfcap kan ik je dan ook van harte aanbevelen. De wintercaps van de Surprizeshop hebben ook zo’n comfortabele fleecerand en worden bovendien geleverd inclusief leuke magnetische ballmarker. Vind je een muts nog te warm, dan kun je ook kiezen voor de multifunctionele Buff shawl die je zowel als col en als hoofdband kunt dragen.

Heleen Kamphuis
GOLFDIVA.nl