Ben jij de Queen van de Golf Jungle?

Trends in de golfmode komen en gaan (en komen en gaan) maar er zijn een paar dingen die nooit echt weggaan uit het modebeeld op de golfbaan : dots, houndstooth en animal prints. Het ene seizoen zijn ze misschien populairder dan het andere, maar uiteindelijk zijn er altijd een paar items die de hoekstenen van onze golf-garderobe vormen. Hotter dan ooit zijn dit jaar, en ook volgend jaar, de Animal Prints waarbij de leoprint er nog eens extra bovenuit steekt. Ongetwijfeld zal het in de vorige eeuw ook al trendy geweest zijn, alhoewel de golfmode in de jaren ’80 en ’90 natuurlijk wel behoudend en misschien zelfs wat stijfjes was, maar koop je nu een kledingstuk met een Animal Print dan kun je er zeker van zijn dat het over 10 of 20 jaar nog steeds modieus staat.

Op de golfbaan scoren we het liefst Birdies en Eagles, maar de echte golffashionista praat liever over leopard, tijger, snake, zebra en cheetah! Iedereen draagt Animal Print, zowel in het gewone modebeeld als ook op de golfbaan. En als je ervan houdt hebben we goed nieuws, want ook in 2020 zien we heel veel dierenprints terug in de golfkleding. Inmiddels zijn we er met z’n allen wel over eens dat Animal Print de “nieuwe kleur” bij uitstek is. En om het niet saai te laten worden, wat we ons overigens niet voor kunnen stellen kiezen de designers nu ook steeds vaker voor kleur in de dierenprints, zoals bijv. rood zebra-patroon.

De kunst is natuurlijk om het zo mooi mogelijk te combineren. Je kunt natuurlijk helemaal crazy en wild gaan om zoveel mogelijk dierenprints te combineren maar dan sla je de plank en de golfbal toch echt mis. Draag je rokje of golfbroek met Animal Print het liefst met een top in een effen kleur, tenzij het desbetreffende golfmerk een bijpassend poloshirt heeft waarbij de print terugkomt in de kraag of knoopsluiting. Of combineer het met mooie bijpassende schoenen. Zo heeft Duca del Cosma superhippe winterlaarzen met een snake print en golfschoenen in leopard stijl. Zowel Girls Golf, Daily Sports als Rohnisch hebben allemaal Animal Prints in hun golfcollectie. Volgend jaar komt Brittigan met superleuke golfrokjes en golftasjes in zebra-stijl en Alberto gaat in 2020 absoluut scoren met hun gekleurde leo pants. Met de cheetah visors en golfhandschoenen van Glove It en Surprizeshop maak je je outfit compleet. Kortom, de eeuwigdurende trend van Animal Prints op de golfbaan is Forever Chic!

Heleen Kamphuis
GOLFDIVA.nl